Wat zit er in een goed noodpakket?

Waarom u een noodpakket in huis wilt hebben weet u al. Maar wat zit er nu precies in een goed noodpakket?

Hieronder kunt u lezen welke producten uw zelfredzaamheid in noodsituaties vergroten. Ziet u een interessant product op één van de foto’s? Klik er dan op voor meer informatie.

De 3 belangrijkste producten voor in uw noodpakket

Er zijn een aantal belangrijke producten die u minimaal aan uw noodpakket wilt toevoegen om uw kans op overleving te vergroten.

Waterfilter
De Waterfilter is met afstand het belangrijkste product in uw noodpakket. In de basis kunt u 3 dagen zonder water overleven maar dit kan zorgen voor ernstige lichamelijke problemen. Zorg daarom voor minimaal één goede waterfilter zodat zodat u uw eigen water kunt zuiveren wanneer er geen water meer uit de kraan komt. Afhankelijk van het type waterfilter dat u hebt kan het noodzakelijk zijn om ook waterzuiveringstabletten aan te schaffen. Zorg ook voor een opvouwbare jerrycan en petflessen zodat u water gemakkelijk kunt vervoeren en opslaan.

Sawyer waterfilter mini blauw sp128

Noodradio
Wanneer de stroom langdurig uitvalt hebt u geen internet meer op uw telefoon en mogelijk kunt u ook niet meer bellen (bij landelijke uitval van het netwerk). Een opwindbare noodradio is de oplossing om altijd op de hoogte te blijven van de het belangrijkste nieuws. De overheid heeft gelukkig speciale noodzenders waar u naar kunt luisteren.
Het is handig om een radio uit te zoeken die verschillende laadmogelijkheden heeft zodat u zeker weet dat u de radio altijd kunt gebruikten. Het model hieronder met ingebouwde powerbank, kan op drie verschillende manier worden opgeladen (hand, zon en batterij).

Noodradio Dynamo, solar en accu oranje

 

EHBO trommel
Tijdens een grote ramp is het onmogelijk om alle gewonden direct hulp te geven. Een goed gevulde EHBO trommel zorgt ervoor dat de meest noodzakelijke hulp bij wonden kunt bieden totdat er professionele hulp is. Let er goed op dat u een EHBO trommel uitzoekt die qua inhoud volledig is met in ieder geval een beademingsdoekje, ontsmettingsmiddel, diverse soorten snelverband, gaaskompressein, goede schaar, pincet, wondkompressen en zwachtels.

Overige producten
Hieronder nog een aantal producten die uw noodpakket volledig maken.

Kant en klaar noodpakket met Korting

Wij hebben het makkelijk voor u gemaakt door kant en klare noodpakketten samen te stellen. Er is rekening gehouden met het advies van de overheid voor goedgekeurde noodpakketten. Met een kant en klaar noodpakket hebt u meteen de belangrijkste producten in huis en daarnaast profiteert u ook nog eens van extra korting op de totaalprijs.

U kunt kiezen uit maar liefst drie verschillende versies. Het noodpakket
 Geniaal Basis, Geniaal Plus en de Geniaal Pro

Meest verkocht
Noodpakket Geniaal Plus

Met beste waterfilter (filtert ook virussen)
Noodpakket Geniaal PRO