Hoe belangrijk is water?

Uw eigen water kunnen zuiveren tijdens een noodsituatie kan essentieel zijn om te kunnen overleven.

Menselijk lichaam

 Op de pagina Waarom een noodpakket hebt u kunnen lezen dat een mens gemiddeld 3 dagen zonder water kan overleven. Het menselijk lichaam bestaat namelijk voor ongeveer 65% uit water. Dit water moet dagelijks worden aangevuld om te voorkomen dat de hoeveelheid aan lichaamsvocht daalt. Het is zeer gevaarlijk als de hoeveelheid aan lichaamsvocht te veel afneemt omdat hiermee ook de hoeveelheid bloed in het lichaam afneemt. Een te grote afname van de hoeveelheid aan bloed zorgt ervoor dat uw bloeddruk kan dalen tot een niveau dat dodelijk is. Laat het niet zover komen om gezondheidsproblemen te voorkomen!

Belangrijk!
Zoals gezegd is water essentieel om te overleven, zorg er daarom voor dat u in de toekomst nooit zonder water komt te zitten tijdens een noodsituatie. Met een waterfilter ben zelfvoorzienend en minder afhankelijk van de omstandigheden En minstens net zo belangrijk zorg ervoor dat er voldoende water op voorraad blijft en wacht niet af tot dat uw watervoorraad op is. Daarom is het handig om tijdens een noodsituatie een voorraad extra water te zuiveren met uw waterfilter zodat je een voorraad klaar hebt liggen. U kunt bijvoorbeeld lege petflessen gebruiken of een jerrycan.

Water zuiveren?
Wilt u graag weten welke methodes u kunt gebruiken om water te zuiveren lees dan verder onder De 4 belangrijkste methodes om water te zuiveren