Waarom een noodpakket?

 

Noodpakket Geniaal PRO Rampenrugzak

Veel mensen vragen zich af of zij wel een noodpakket nodig hebben. In het huidige tijdperk waar wij in leven is dit een terechte vraag, zeker gezien de kans op een ramp in Nederland gering is. Juist daar schuilt echter ook het gevaar, want een ramp komt vrijwel altijd onverwacht. Pas wanneer de elektriciteit en watervoorzieningen uitvallen beseffen wij hoeveel impact dit op onze maatschappij kan hebben. 

Nederland en het Coronavirus

Noodpakket Coronavirus

De wereld is enorm veranderd sinds het Coronavirus overal is opgedoken. De stormloop op de supermarkten aan het begin van 2020 is een goed voorbeeld van wat er kan gebeuren als er paniek uitbreekt. Denk u eens in hoe groot de paniek is bij een wereldwijde aardbeving of een andere grote ramp.

Wie zegt dat er in Europa geen oorlog meer komt met alle hedendaagse wereldwijde spanningen? En wie zegt dat Nederland niet getroffen kan worden door een natuurramp nu het weer door de jaren heen steeds extremer wordt? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de mogelijkheid dat de wereldwijde economie instort of onze betalingssystemen worden gehackt.

noodpakket oorlog straaljagers

Er zijn genoeg mensen op de wereld die een ramp hebben meegemaakt en op basis van hun ervaringen een aantal voorbereidingen hebben getroffen voor het geval dat. Eigenlijk is het ook best opmerkelijk dat de meeste mensen jaarlijks duizenden euro’s aan vakantie, kleding en andere luxe uitgeven maar niet willen investeren in hun eigen veiligheid.

Voorbeelden incidenten Nederland
In de afgelopen jaren zijn er een aantal kleine incidenten geweest die aangeven hoe kwetsbaar onze maatschappij is. Hieronder worden er twee uitgelicht.

Uitval watervoorziening

Noodpakket geen water uit kraan

In 2018 was er een grote waterstoring in de stad Groningen. Vrijwel direct gingen mensen naar de supermarkten om water in te slaan en binnen een half uur waren de meeste supermarkten in de stad Groningen al door het water heen.

Het is wel te voorspellen wat er staat te gebeuren wanneer de watervoorziening voor langere tijd uitvalt door chantage, oorlog, een aardbeving of anderszins. Juist daarom is het fijn om als basis waterzuiveringstabletten en/of een goede waterfilter in huis te hebben zodat u zelf het heft in handen neemt en niet afhankelijk bent van een supermarkt die al is leeg gekocht (indien deze nog open zijn). Wanneer u waterzuiveringstabletten en/of een goede waterfilter in huis hebt kun u altijd voorzien in u eigen watervoorziening, hoe fijn is dat?

Stroomstoring

Noodpakket stroomstoring

Wanneer u op het internet zoekt naar stroomstoringen in Nederland dan zijn er tientallen voorbeelden te vinden. In enkele gevallen duurden deze storingen soms tot drie dagen lang.

Vooral in de winter is een stroomstoring zeer onwenselijk omdat de centrale verwarming dan niet meer werkt. Heb u een kachel dan zit u er warm bij maar vooral in de grote steden is die er vaak niet. Tijdens een dergelijke storing is er geen licht meer, de koelkast en de diepvries vallen uit etc. Al met al een zeer onwenselijke situatie.

Noodpakket voor noodsituaties
Wanneer er sprake is van een noodsituatie dan is het meer dan wenselijk dat u een noodpakket in huis hebt met een aantal basis noodproducten. Minstens net zo belangrijk is dat u het noodpakket, wanneer u in een noodsituatie onder stress staat, snel kunt pakken en gemakkelijk mee kunt nemen.

Wat zit er in een noodpakket?
Wat zit er in een noodpakket. Dat  afhankelijk van hoe goed voorbereid u zelf wilt zijn. In de basis zijn er een aantal producten die de basis vormen voor een goed noodpakket

Wilt u weten welke producten dit zijn en hoe u uw eigen noodpakket kunt samenstellen kijk dan op de pagina Wat zit er in een goed noodpakket?